Boozang

אל Boozang הגעתי במקרה לאחר שיטוטים אקראיים בקבוצות הבדיקות אליהן אני רשום בלינקד-אין. אתם מכירים את המשפט – "דברים טובים באים במקרה" ?

אז Boozang הוא דבר טוב בעולם האוטומציה. כמו רבים וטובים אחרים, גם כלי זה הולך בדרך של "הקל, הפשוט והמהיר" בבואנו לכתוב פרוייקט אוטומציה. המפתחים של כלי האוטומציה – Boozang רצו לכתוב כלי קליל, פשוט ונוח, שמאחוריו מסתתר מנוע חזק ומרשים המאפשר לנו לפתח תשתיות אוטומציה מורכבות עם קבוצות של מפתחים.

בפועל, לפי ההתרשמות שלי עד כה, הם קצת פיספסו איפשהו בדרך את עניין הפשטות לאותו איש בדיקות מן השורה. אמנם, גם הם הלכו על כלי הקלטות חכם (הקלטות = פשוט ומהיר) , אך הממשק של הכלי אינו טריביאלי ודורש לטעמי תיכנון ועיצוב מחדש. במילים אחרות, לוקח זמן רב מידיי בשביל לתפעל כלי שאמור להיות קליל.

לזכותם יאמר שהכלי עוד צעיר, מאוד צעיר, כמה צעיר ? הוא בן פחות מחצי שנה. כך שאני מאמין שהבאגים שמצאתי (כן, גם כאן יש באגים) ופיצ'רים הכרחיים שעדיין לא מומשו – יתוקנו וימומשו. אז כעת , הכל עוד נסלח.

כמו הרבה מוצרים, גם מוצר זה מגיע בתצורה חינמית כחלק מאופרציה ביזנסית של חברה מסחרית. עפ"י האתר שלהם , הרישיון שמגיע בחינם כולל בתוכו את כל הפיצ'רים , מוגבל לפרוייקט אחד (זה בסדר, פרוייקט אחד יספיק ל-90 אחוז מההלקוחות שאני מכיר) ול-2 אנשים בצוות.

תהליך ההתקנה הוא די פשוט. ממלאים פרטים ונרשמים, מקבלים קישור במייל, ופותחים פרוייקט חדש , הפרוייקט נשמר אצלם בענן.

ביצירת הפרוייקט, ניתן לעבוד עם Extension של דפדפן הכרום, עימו ניתן לבצע פעולות הקלטה, ליצור מקרי בדיקה ולנהל את הפרוייקט למעשה.

אופציה שניה היא לשתול קטע קוד (HTML) של Boozang באתר שלכם ומשם תהיה לכם התממשקות לשירותי התוכנה , ובנוסף את קטע הקוד הזה ניתן גם לשלוח לחברי קבוצת הפיתוח בשביל התממשקות מלאה.

בשלבים הבאים של יצירת הפרוייקט, ניתן להגדיר אנשי צוות שיעבדו בפרוייקט הזה (כזכור, בגרסה החינמית יש אופציה ל-2 אנשי צוות בלבד)

אחד הפיצ'רים המעניינים של Boozang הוא כלי לניהול באגים, אותו ניתן להגדיר כבר בשלב זה

וכמו כן, לנהל את גרסאות פרוייקט הבדיקות שלנו

בפוסט זה אציג דוגמא לעבודה עם עם התקנת התוסף של Boozang לכרום.

לאחר התקנת התוסף, יתווסף לנו אייקון ליד שורת הכתובות של הדפדפן. נלחץ עליו:

יפתח לנו חלון התצוגה המינימלי של כלי השליטה של Boozang

וכן חלון התצוגה המרכזי של הכלי

ההירראכיה של הקבצים בכלי הזה הולכת ככה:

מעל לכולם יש לנו פרוייקט , מתחתיו אנחנו יכולים ליצור מודולים, תחת כל מודול אנחנו יכולים ליצור טסטים, כאשר הטסטים מתחלקים לכמה קטגוריות:

1. New Test (Atomic), שהוא פעולה בודדת אחת (אטומית) , למשל: הכנסת שם משתמש

2. New Test (Function) , שהוא אוסף של כמה פעולות אטומיות ומהווה למעשה מקרה בדיקה , למשל פעולת ה-login (הכנסת שם משתמש + סיסמא, לחיצה על התחברות ווידוא משהו…)

3. New Test (Composite) , שהוא פרוסס שיכול להיות מורכב מכמה פונקציות ופעולות אטומיות, למשל – שינוי פרמטרים במערכת ה-Back-End ווידוא כי פעולת ה-login הצליחה

כך אנו יכולים למשל ליצור פעולות אטומטיות דרך הקלטה ולקרוא להם מהטסטים שלנו, תוך כדי קריאה גם לפרמטים – מה שמייצג לי בקוד: פונקציה.

4. New Test (Bug) , שהוא דיווח במודול על בעיה מסויימת , (נו באג… אתם כבר יודעים מה זה…:-) )

כך נראה למשל מקרה בדיקה של פעולת login

שימו לב כי ניתן גם להוסיף פעולות של ווריפיקציה בכל שלב של הטסט (כפי שניתן לראות בתמונה למעלה)

בתפריט העליון, נוכל להיכנס לרמת step (פעולה אטומית) ולהגיע לאופציות נוספות של : Validate , Trigger Event, Extract Data, Java Script , Comment ועוד.

ברמה של הטסט, נוכל להגדיר Data אותו נשלח לטסט, במילים אחרות, נוכל לשלוח לטסט פרמטרים ובכך להרחיב את היכולות לרמה של Data Driven Testing

וכן לקודד את הפעולות שלנו בשפת JavaScript

את הפעולה נוכל לייצא (במידה ונרצה) לקובץ JSON

את כל הפעולות שאנו שומרים ב-Boozang נשמרות בענן, כך גם בקלות ופשטות חברינו לצוות יכולים להתעדכן בשינויים האחרים

תחת ממשק ה-Settings , ניתן לראות עוד לא מעט קונפיגורציות לתמיכה בנושאים שונים שכיום הם must בפרוייקט אוטומציה:

Screenshot Service , Email Service, יכולות פילטור וסינון של אלמנטים ב-DOM , מנגנון הרצה חוזרת לטסט שנכשל, טיפול בנושאי סינכרוניזציה וחלונות קופצים.

במסגרת התיחקור שלי על הכלי האוטומציה Boozang , נוכחתי לראות מוצר מבטיח מאוד מצד אחד אך צעיר מאוד מצד שני. דבר שמתבטא בתהליכים מסורבלים עם עקומת למידה מתחת לממוצע, וכמו כן חבלי לידה נוספים של באגים וחוסר תמיכה בדברים בסיסיים.

נכון להיום מערך ההדרכות והדוקומנטציה שלהם כולל בעיקר סרטונים קצרים המסקרים את הפעולות הבסיסיות של הכלי, וזה כבר הרבה יותר מכלים אחרים שיצא לי לראות. מעבר לזה, לא ניתן למצוא רפרנסים במנועי החיפוש על הכלי הזה…

מסקרן יהיה לראות את המוצר הזה בעוד שנה מהיום, לאן הוא יגיע, איך הוא יתפתח וכמה לקוחות הוא יתפוס על הדרך. האם זוהי תהיה חלופה הוגנת לכל שאר ה-Frameworks הקיימים כבר באוטומציה ?

נמתין ונראה…

Scroll to Top
דילוג לתוכן