קאנטו הוא כלי אוטומציה שנולד בגלל ואקום. בחודש אוגוסט שנת 2017, מפתחי Selenium IDE הודיעו כי מפסיקים לפתח את המוצר (ובהמשך הדרך הפרוייקט קם לתחייה ע"י מפתחים מחברת Applitools), את החלל הריק שנוצר השלימו כל מיני תוספים ופרוייקטים כדוגמת SideeX ו-Kantu
קאנטו הינו כלי Open Source שפועל כפלאגין על דפדפן הכרום והפיירפוקס, הוא מבצע אוטומציה על אתרי Web תוך כדי הקלטה וניגון (בהמשך ישיר ל-Selenium IDE) ונותן עוד כל מיני יכולות.
הטסטים שאנו מקליטים נקראים בכלי זה כפעולות מאקרו, אך אל תתבלבלו בין מה שיש לנו כאן לבין פעולות מאקרו סטנדרטיות. כאן ניתן לבצע גם לוגיקה (if/else למשל) וגם הרצה של חבילות של מאקרו.
את Kanku ניתן להוריד בקלות מכאן (דפדפן כרום):
והוא מגיע כבר עם אוסף של מאקרו מובנים, כמו שניתן לראות כאן (השורות הירוקות אלו הן ריצות שהצליחו בעבר וצהובות – לא הסתיימו):
הקלטה של פעולות אל תוך מאקרו תייצר רשימת סטפים, באופן דומה מאוד ל-Selenium IDE:
ניתן ב-Kantu גם ליצור סטפים משל עצמנו, לעדכנם ולהסירם:
ניתן להגדיר משתנים גלובליים לכל המקרואים, לקחת צילומי מסך, לראות לוגים וכמו כן להריץ קבצי CSV בשביל לעבוד בשיטת ה-Data Driven Testing:
ב-Kantu ניתן כמובן להגדיר את ההקלטות, את הריצות ועוד כל מיני מודולים שיכולים להלביש מעל הכלי:
ניתן להריץ חבילות (סוויטות) של מאקרו:
וגולת הכותרת מבחינתי בכלי זה הוא היכולת לזהות אלמנטים גם על פי זיהוי תמונה.
כלי זה נכתב ע"י חברת a9t9 שמתמחה שמוצר הדגל שלהם SeeShell עובד בתחום זיהויי התמונה ואלגוריתמים של OCR על כן הם לא יפספסו את ההזדמנות להכניס את הטכנולוגיות שלהם למוצר זה, ניתן אפילו לראות יכולת הדגמה באחד מהמקרואים (DemoCanvas) שמגיעים עם הכלי.