בפוסטים הקודמים דיברנו על כלי העומסים Lucost שבפייתון ו-Gatling שבשפת סקאלה. בפוסט זה אני מעוניין לדבר איתכם על כלי נוסף ומגניב לאללה שנקרא: K6
ה-K6 הוא כלי Open Source בו אנו מקודדים את בדיקות העומסים והביצועים בשפת Javascript או Typescript. מדובר כאן על כלי חזק המיועד לבדיקות ביצועים, המאפשר למפתחים ולבודקים לנתח כיצד מערכות מתנהגות תחת עומס. K6 פותח על ידי חברת Grafana Labs והופיע כבחירה מועדפת בקרב מפתחים ומהנדסי בדיקות בכל העולם בשל קלות השימוש ומערך התכונות הנרחב שלו.
מיתרונותיו הרבים ניתן למנות את פיצ'ר ה-CLI הידידותי עם API נרחב, אפשרות להגדיר בו וללידציות שונות , כמו כן ניתן להריץ את הבדיקות איתו גם על סביבות פיזיות וגם על ווירטואליות (ישנה תמיכה נרחבת ב-Docker) ועוד…
עם תהליך התקנה פשוט וקצר, ניתן להגיע לתוצרים מהירים עם K6, העבודה איתו יחסית פשוטה לאלו כבר המגיעים עם רקע תכנותי ב-TS/JS, ועם קהילת משתמשים שרק הולכת וגודלת עם הזמן, ניתן גם למצוא כלים משלמים עבור הכלי הזה, כמו למשל ה-Extension החהיה שכתבו לו ל-Visual Studio Code:
דוח הריצה של K6 אינו שונה בהרבה משאר הכלים שכבר סקרנו כאן בבלוג של עתיד האוטומציה, הפעם התוצאות מדווחות לנו ברמת חלון ה-Command line , זה יתרון כי אנחנו מגיעים לתוצאות בצורה המהירה ביותר אך יכול להיחזב לחיסרון כי זה פחות גרפי אולי ממערכות דוחות גרפיים שכבר מוכרות לנו. אך כמובן שגם את הדוחות הללו נוכל לייצא לקבצים חיצוניים במגוון פורמטים
תחת פיצ'ר ה-Scenario המובנה ב-K6 נוכל להגדיר את העומס שנצבע בקריאות שלנו , נגדיר את מספר המשתמשים הוירטואליים, את מספר האיטרציות בהרצה, משך זמן הריצה ועוד, להלן הדוגמא:
בקיצור, את הסברים על כל אחד מהנושאים כאן ועוד הרבה, איננו הולכים לכסות בפוסט זה, הנכם מוזמנים להיכנס לקורס הדיגיטלי שלנו – K6 או לחקור יותר לעומק באינטרנט.
ישנם עוד פיצ'רים רבים ש-K6 מאפשר לכם, כמו וולידציות חכמות, פרמטרים , התממשקות כלי CI/CD ועוד… אך זה כבר לא בפוסט הזה. בפוסט זה הצגנו בפניכם את הכלי K6 ונתנו את נקודת ההתחלה ממנה ניתן להתחיל לעבוד עם הכלי הנהדר הזה, בפוסטים הבאים נמשיך ונדבר על כלי עומסים נוספים אשר פופולרים בתעשייה