קורס אוטומציה אונליין - חינם !!!

Selenium WebDriver

לאורך השנים האחרונות, עם התפתחות הבדיקות האוטומטיות במישור אחד והתפתחות פיתוח האפליקציות על ה-Web במישור השני, קהילת הבודקים הייתה זקוקה לפלטפורמת בדיקות חזקה ויציבה, שעובדת על דפדפנים ועימה ניתן ליצור סטים שלמים של בדיקות פונקציונליות. ה-Selenium WebDriver (שצמח כשנתיים לאחר ה-RC) הגיע לעולם בדיוק בכדיי לענות על צורך זה.

אך מהי בדיוק הפלטפורמה הזו ? כיצד ניתן לעבוד איתה ? מהן יתרונותיה על פני כלים אחרים ? או על פני האלטרנטיבה הישנה יותר – הבדיקות הידניות ?

כאן תוכלו ללמוד מקורס שכתבתי המחולק לשיעורים לפי הסדר הכרונולוגי שלטעמי כדאי ללמוד, הקורס חינמי לחלוטין ואיננו דורש רישום כלשהו באתר, כל מה שתצטכו זה זמן, סבלנות, וראש פתוח ותוכלו להתחיל לעבוד ב-Selenium WebDriver ולכתוב בדיקות מכמעט שום ידע מקדים למעט כמובן ידע תכנותי כלשהו.

בהיבט התיאורטי, מה שעלינו לדעת כעת הוא שה-WebDriver הינו למעשה API (מקבץ של ספריות – DLL , Jars …) דרכו אנו יכולים להתממשק לאלמנטים ב-Web Application  שלנו, או במילים אחרות ה-WebDriver הינו הגשר המוביל מהפקודות שלנו הכתובות בשפת תכנות מסויימת אל הקליינטים היושבים בדפדפנים.

את ה-Selenium WebDriver ניתן לאפיין כ-2 Interfaces עיקריים:

– האחד – WebDriver , כשמהמחלקות היורשות ממנו ניתן ליצור אובייקטים שמטפלים בנושא הדפדפן.

– השני – WebElment , כשמהמחלקות היורשות ממנו ניתן ליצור אובייקטים שמטפלים בנושא האלמנטים על ה-DOM.

דילוג לתוכן