שימו לב בשיעור זה אשתמש בדוגמא שהשתמשתי בה בשיעור 16 – Page Obeject Model , וכך גם הקוד שלי יסתמך על הקוד בשיעור ההוא, מומלץ להבין קודם את העקרונות של שיעור 16 לפני שמתחילים לקרוא על שיעור זה.

ה-Data Driven testing הוא סוג של טכניקת בדיקה בה אנו כתבים את החלק הלוגי בצורה גנרית ולתוך חלק זה אנו מזינים נתונים ממיקום חיצוני, נתונים אלו, מן הסתם ישתנו בין ריצה לריצה ואף במהלך הריצה. את הנתונים בד"כ נשמור בטבלאות DB , קבצי XML, אקסל או אפילו טקסט רגיל. בעזרת טכניקה זו נוכל לקבל גם נתונים ממערכת ניהול בדיקות / ALM וכך גם את היכולת לקבל מידע זה ממערכות בסגנון Pair-Wise המאפשרות לצמצם את מגוון הקומבינציות של הערכים אותם נרצה לבדוק.

רוב כלי האוטומציה המסחריים מציעים למשתמשים כבר את היכולת לעבוד בשיטה זו – Data Driven כחלק מהמוצר ואילו בסלניום בשל היותו פלטפורה ולא מוצר, נצטרך לממש שיטה זו בעצמנו, אז איך עושים זאת ?

בשיעור זה נלמד כי הדבר אינו מסובך כלל. בסה"כ אנו צריכים לדאוג כי פונקציות התשתית שלנו יהיו מספיק גנריות בכדיי להתמודד עם מגוון רחב של סוגי DATA שונים וכן לכתוב תשתית להתמודדות עם הקבצים החיצוניים, כמו למשל קריאה מקבצים וכתיבה אליהם , תשתית רחבה יותר = תמיכה בסוגי קבצים רבים יותר.

אחד מהכלים החיצונייים הפופולרים ביותר לשימוש בטכניקה זו הוא האקסל. זהו גם הכלי המועדף עליי ובו אבצע את ההדגמות בשיעור זה. האקסל הוא כלי חזק מאוד , שנותן יכולות מרשימות גם לבודקים הפחות מקצועיים שמעולם לא ראו קוד, ניתן לתחזק בקלות ובמהירות את הנתונים שלנו דרך האקסל. שיכפול שורות, מיזוג, פיצול, תלויות ועוד , הוא נותן לנו המון ובהחלט זוהי ההמלצה שלי.

נתחיל ונראה את הבדיקה שלנו ועמה גם את קובץ האקסל. אז נחליט כי אנחנו רוצים לבדוק את דף צור קשר שבאתר זה, נבחין כי ישנם ארבעה שדות בהם אוכל להכניס טקסט: שם, מייל, נושא ותוכן. כך גם אבנה את קובץ האקסל שלי:

 

לקובץ אקרא: DDT.xlsx והוא ישב תחת ספריית C:\Test

 

– אם אנו עובדים בסביבת Eclipse , נצטרך להוריד ספריות לעבודה עם קבצי office שנקראות Apache POI, את הספריות נוריד מכאן: http://poi.apache.org/download.html

נפתח אותן ונקשר לפרוייקט שלנו (קישור ספריות חיצוניות ניתן לראות בפרק: הטסט הראשון שלי Selenium WebDriver Java/FireFox).

– בעבודה עם .NET אופן הפעולה דומה, רק שכאן לא צריך להוריד את הספריות הן באות מובנות עם ה-NET. רק צריך לקשר אותן ,נקיש על-Add Reference בפרוייקט, משם על COM ונבחר Microsoft Excel 14.0 Object Library:

 

 

ניצור מחלקה ובה נגדיר את הקבועים שלנו:

Package utility;
   public class Constant
{ 
      public static final String URL = "http://blog.yoniflenner.net/?page_id=2";     
      public static final String Path_TestData = "C://Test//"
      public static final String File_TestData = "DDT.xlsx"
 
   }

 

ניצור כעת מחלקה נוספת ונקרא לה – ExcelUtils:

 

* רוצים לראות את המשך הפוסט ? צרו עימי קשר ונקבע פגישה לקורס פרונטלי

 

 


arrowBackarrowMainarrowFor

השאר הערה\הודעה