רבים מהסטודנטים שלי שואלים, עם איזה כלי עדיף לעבוד באוטומציה על מובייל: אפיום או סלנדרואיד ? תמיד אני עונה כי השאלה אינה נכונה, זה לא לא מה עדיף , אלא מהו בדיוק הצורך.

בפוסט זה אסביר על ההבדלים בין שתי סביבות העבודה לבדיקות אוטומטיות מעל פלטפורמת המובייל, שתי הסביבות המובילות כיום בשוק.

בדיקות אוטומציה על מובייל (מכשירים ניידים – סמארטפונים, טאבלטים…) הן כיום השם החם בעולם הבדיקות, זוהי טכנולוגיה עכשווית שמתפתחת במהירות הבזק, עד כדי כך מתפתחת כי אני מאמין שפוסט זה כבר לא יהיה רלוונטי בעוד כשנתיים מהיום.

 

 

ומי שעומד בראש הם Appium – פרי פיתוח חברת SauceLabs מצד אחד ו-Selendroid מצד שני (פרוייקט קוד פתוח שנתמך ע"י גוגל).

בוא נראה קודם מהם הדברים המשותפים לשתי סביבות העבודה הללו:

– תמיכת אפליקציות. 2 הסביבות נותנות תמיכה מלאה הן באפליקציות Web , הן ב-Native והן ב-Hybrid.

– תמיכה באמולטורים. עם שתי הסביבות ניתן לעבוד עם אמולטורים, ולא חסרים כאלו בשוק.

– תמיכה במכשירים אמיתיים. ע"י חיבור USB וע"י חיבור WiFi

– תמיכה ב-Selenium Grid. שתיהן יכוללות להיות מוגדרות כ-Node ב-Grid להרצה מקבילית

– תמיכה בהרצות בענן.

 

אז מהו השוני בין השתיים ?

– השוני הראשון אותו כולם מזכירים הוא ש-Appium הינה סביבת Cross Platform ואילו ה-Selendroid לא. וזהו חתיכת שוני. בזמן ש-Appium תומך במכשירים בעלי מערכת הפעלה Android , iOS ו-FireFoxOS , ה-Selendroid מסתפק לעבוד רק על מערכת הפעלה – Android.

– בשביל להסביר את השוני השני , נצטרך לדעת קודם את ההבדלים בין הגרסאות של אנדרואיד לבין גרסאות ה-API.

כולנו מכירים את השמות של הממתקים הנחשקים של אנדרואיד, Jelly Bean , Kit-Kat, Lollypop … , ובהתאמה עומדת מאחוריהם מספר גרסה: 1.5 , 2, 3, 4, 5 וכו'.לכל מספר גרסה יצאה גם מספר גרסת API או API Level שהיא הגרסה להתאמות של אפליקציות על מערכת ההפעלה. כך שגרסת אנדרואיד 1.0 יצאה עם API Level 1 , גרסת אנדרואיד 2.0 יצאה עם API Level 5 , גרסת אנדרואיד 3 יצאה עם API Level 11 וכו'. את הפירוט המלא אודות הגרסאות לעומת ה-API Levels תוכלו לראות כאן.

Appium תומכת ב-API Level 17 ומעלה, זה אומר שכל מכשיר עם מערכת הפעלה Jelly Bean 4.2 ומעלה ייתמך ע"י Appium ואילו כל מכשיר עם מערכת הפעלה Jelly Bean 4.2 ומטה, לא יתמך ע"י Appium.

וזאת לעומת Selendroid שתומך בכל גרסאות מערכת ההפעלה אנדרואיד.

אז לכן, השאלה איזו סביבת עבודה עדיפה אינה במקומה, כי זה תלוי בצורך. במידה ואתם מתכוונים לבדוק את האפליקציה שלכם על מכשיר iOS או FireFoxOS , הבחירה שלכם תהיה Appium , לא כי היא טובה יותר אלא בגלל שעימה עובדים מכורח המציאות. מצד שני, במידה ויש לכם מכשיר ישן עם מערכת הפעלה אנדרואיד 2.3 למשל, אין לכם ברירה אלא לפנות ל-Selenderoid.


 

השאר הערה\הודעה